facade

Information

Vejgaard Begravelsesforretning

Hadsundvej 24, 9000 Aalborg
Tlf.: 98 12 80 13

Arden Begravelsesforretning

Vestergade 3, 9510 Arden
Tlf.: 98 56 11 76

Terndrup Begravelsesforretning

Løgtagervej 25, 9280 Storvorde
Tlf.: 98 33 62 55

Winie Juels Begravelsesforretning

Løgtagervej 25, 9280 Storvorde
Tlf.: 98 31 37 00

Midtfjord Begravelsesforretning

Købmagergade 47, 9670 Løgstør
Tlf.: 98 67 17 11

Den Lokale i Hadsund

Løgtagervej 25, 9280 Storvorde
Tlf.: 98 57 17 00

Få overblik over behandlingen af dødsbo

Når en person går bort, taler man om, at personen efterlader sig et dødsbo. Dødsboet omfatter den afdødes formue og ejendele, og kan derfor bestå af alt fra en bolig til smykker og køretøjer. Her på siden kan du for information om dødsbo, hvordan det håndteres, og hvilke forhold man bør være opmærksom på både før og efter et dødsfald. Hvis du skulle have flere spørgsmål, sidder der kyndige medarbejdere klar til at give information om dødsbo i samtlige af vores syv afdelinger i Nordjylland.  

Vælg en kontaktperson iblandt jer

 Det første, som I bør gøre, er at vælge en kontaktperson iblandt arvingerne. Der er en række praktiske forhold forbundet med et dødsbo og muligheden for at tilgå det, og derfor skal I udpege en kontaktperson, som diverse instanser (Skifteretten, Skattevæsenet, etc.) kan henvende sig til.

Oftest vil et dødsbo være delt mellem den afdødes arvinger, og hvis arvingerne er enige om fordelingen af dødsboet, kan det behandles privat og altså uden indblanding fra en bobestyrer udpeget af skifteretten. For at få adgang til dødsboet skal I herefter indsende en anmodning om privat skifte og andre relevante blanketter, som I kan finde her.

Testamentet indeholder vigtige informationer om dødsboet

Når I har fået adgang til dødsboet, bør I som det første lokalisere et eventuelt testamente. Testamentet vil ofte angive, hvordan den afdødes ejendele skal fordeles, og dermed også hvilke beslutninger, der er overladt til de pårørende. Når I har læst og gennemgået et eventuelt testamente med information om dødsboet, skal I finde og verificere de forskellige ejendele, der er nævnt heri. Det kan omfatte bankkonti, bilens registreringspapirer, skøde og forsikringspolicer, men naturligvis også ejendele som smykker, møbler og andre arvestykker. Hvis der ikke foreligger et testamente, vil alle aktiver fordeles i henhold til arveloven.

Få professionel hjælp til at rydde boet, så I kan bruge tiden på det, som giver mening for jer

Når I har fjernet de relevante ejendele fra boet – hvad end I har taget dem med hjem eller fået dem vurderet og solgt -, kan vi anbefale at kontakte et professionelt borydningsfirma. Hvis det giver bedst mening for jer selv at tømme boet, gøre det rent (og eventuelt salgsklart), skal I naturligvis vælge det. Men hvis I ønsker at fokusere jeres kræfter andre steder, er det en mulighed at overlade det til professionelle.

Klik her for at hente informationer om dødsbo fra Advodan.